ONLINE SHOP

Всичко за кръщенето може да закупите от нашия Online магазин: shop.labonboniere.com

Кръщене 1.Ритуална свещ
Това е свещ тип Ламбада (80 см.) за Кръщелника, предназначена специално за кръщене. Тя се пали на всеки рожден ден на детето, до навършването на 12 години и се носи в църквата по време на първото му причастие в неделята, след кръщенето. Ламбадата е основният подарък от Кръстниците към Кръщелника. Тя символизира светлината и пътя на детето до Христос.

 


4. Малка кърпа за лице и сапун
Подарък за свещеника

 7. Украса за купел
Потапянето на бебето в купела с вода е ключов момент на Кръщенето. Водата символизира чистота и е източник на живот, пречиства детето и го подготвя за новия му живот като Християнин. Тройното потапяне на детето в купела е в името на Света Троица.

 

 

Кръщене

2. Kутия или чанта за дрехи   Много бъдещи кръстници се чудят, каква трябва да бъде кутията или чантата на Кръщелника и кои от аксесоарите на бебето да бъдат поставени там. Съветът ни е - изберете голяма кутия / чанта, за да сложите вътре всички аксесоари и дрешки, необходими за ритуала. Хубаво е, да се посъветвате с родителите за дизайна и темата на кръщенето, за да изберете нещо, което в бъдеще може да им послужи като мини скрин или като декорация на стаята.

5. Кутия за косичка
Подрязването на косичката на детето е един вид - отдаване на новопокръстения към Бога. С това се обявява, че от този момент нататък, бебето принадлежи на Бог и е посветено на Него.Кръщене 3. Шише за олио / миро
В Гърция и останалите Православно-християнски държави с олиото се намазва тялото и лицето на бебето. То е символ на Божията благодат. Чрез него Кръщелникът се освобождава от всички грехове. У нас в повечето храмове новопослушникът се намазва, във вид на кръст, с миро в различни части на тялото, с което се заявява, че както Христос е помазан със Светия Дух, така детето заслужава духовност и чистота на духа.

6. Свещи за кръстника
Свещите (40 см.) са 3 бр. – Това са така наречените "Свещи за купела" - една за Свещеника, една за Кръстника и една за майката на Кръщелника.